Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Dersler-AKTS Kredileri

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
ATA 111 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I TR Z 2
GMS 111 Beslenme İlkeleri TR Z 4
GMS 112 Gastronomiye Giriş TR Z 5
GMS 113 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu TR Z 3
GMS 114 Mutfak Terminolojisi ve Matematiği TR Z 5
GMS 115 Yiyecek İçecek Kültürü TR Z 3
IKU 111 Kariyer Planlama TR Z 2
ING 111 İngilizce-I TR Z 3
TDL 111 Türk Dili-I TR Z 2
S 1
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
ATA 121 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II TR Z 2
BİL 111 Bilişim Okur Yazarlığı (ECDL /ICDL) TR Z 2
GMS 121 Gıda Sektöründe İşletmecilik ve Yönetim TR Z 3
GMS 122 Gıda Teknolojisi TR Z 4
GMS 123 Mutfak Tasarımı ve Yönetimi TR Z 5
GMS 124 Profesyonel Mutfak Uygulamaları-I TR Z 5
GMS 125 Sağlıklı Beslenme TR Z 3
ING 121 İngilizce-II TR Z 3
TDL 121 Türk Dili-II TR Z 2
S 1
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
GMS 211 Besin Kimyası TR Z 4
GMS 212 Menü Planlama ve Tasarım TR Z 7
GMS 213 Profesyonel Mutfak Uygulamaları-II TR Z 7
GMS 214 Türk Mutfağı Uygulamaları TR Z 7
S 2
S 3
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
GMS 221 Ekmek ve Unlu Mamuller TR Z 6
GMS 222 Fransız Mutfağı Uygulamaları TR Z 6
GMS 223 Gastronomi ve Adab-ı Muaşeret TR Z 4
GMS 224 Restoran Tasarımı ve Yönetimi TR Z 4
GMS 225 Yiyecek İçecek Servisi Teknikleri TR Z 6
S 2
S 2
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
GMS 311 Gıda Mevzuatı TR Z 5
GMS 312 İtalyan Mutfağı Uygulamaları TR Z 5
GMS 313 Pastacılık Teknikleri TR Z 5
GMS 314 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi TR Z 5
S 2
S 2
S 2
S 2
S 2
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
GMS 321 Gastronomi ve Toplum TR Z 4
GMS 322 İçki Kültürü TR Z 4
GMS 323 İspanyol Mutfağı Uygulamaları TR Z 6
GMS 324 Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü Yönetimi TR Z 4
S 2
S 2
S 2
S 2
S 2
S 2
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
GMS 411 Asya Mutfakları Uygulamaları TR Z 5
GMS 412 Dünya Mutfak Kültürleri TR Z 5
GMS 413 Gıda İşletmelerinde Tedarik Zinciri Yönetimi TR Z 4
GMS 414 Yiyecek İçecek Otomasyonu TR Z 4
S 2
S 2
S 2
S 2
S 2
S 2
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi AKTS
S 3
S 3
S 3
S 3
S 18
Z:Zorunlu
S:Seçmeli