GASTRONOMI VE MUTFAK SANATLARI
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

PROGRAMIN AMACI

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI
PÖA 1: Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında gerekli temel bilgi ve becerilerle donatılmış, sektörde ihtiyaç duyulan teorik ve pratik bilgiye sahip mezunlar yetiştirmek.
PÖA 2: Yüksek iletişim becerilerine ve analitik düşünme yeteneğine sahip, farklı kültürel bağlamlarda etkili iletişim kurabilen ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmek.
PÖA 3: Gıda güvenliği ve hijyen konularında bilinçli, bu bilgileri uygulamalı olarak hayata geçirebilen, etik değerlere ve mesleki sorumluluğa sahip profesyoneller yetiştirmek.
PÖA 4: Türk ve Dünya mutfak kültürleri hakkında geniş bilgiye sahip, farklı kültürel mutfakları anlayan ve bu bilgi ışığında yaratıcı ve yenilikçi yemekler hazırlayabilen şefler yetiştirmek.
PÖA 5: Alanındaki gelişmeleri yakından takip eden, yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bireyler yetiştirmek.