GASTRONOMI VE MUTFAK SANATLARI
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

PROGRAM YETERLİLİĞİ

Bilgi (Kuramsal ve/veya olgusal bilgi olarak tanımlanmıştır.)
1) PÖÇ 1: Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına özgü temel kavramlar, teoriler ve ilkeleri anlatır.
2) PÖÇ 4: Türk ve dünya mutfak kültürlerinin tarihsel gelişimi ve çeşitliliğini anlatır.
3) PÖÇ 11: Mesleki etik kurallara uygun davranmak ve bu kuralları iş yaşamına entegre edebilmek.
Beceriler (Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.)
4) PÖÇ 2: Mutfak yönetimi ve operasyonlarını bağımsız olarak yürütür.
5) PÖÇ 3: Türk ve dünya mutfaklarından çeşitli pişirme tekniklerini ve mutfak uygulamalarını profesyonel düzeyde yapar.
6) PÖÇ 7: Değişen tüketici beklentilerini karşılamak üzere yenilikçi bakış açısıyla çözümler üretir.
7) PÖÇ 8: Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında karşılaşılan problemleri analiz eder ve çözüm üretir.
8) PÖÇ 10: Alanında bilgi ve iletişim teknolojilerini, yazılımları ve araç-gereçleri kullanır.
Yetkinlikler (Bağımsız çalışabilme, sorumluluk alabilme, öğrenme, alana özgü, iletişim ve sosyal yetkinlikler olarak tanımlanmıştır.)
9) PÖÇ 5: Takım çalışması içinde liderlik yapar ve sorumluluk alır.
10) PÖÇ 6: Gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular.
11) PÖÇ 9: Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik prensiplerine uygun davranışlar sergiler, yenilikçi ve girişimci fikirler geliştirir.