GASTRONOMY AND CULINARY ARTS MASTER'S PROGRAM (WITH THESIS)
Master TR-NQF-HE: Level 7 QF-EHEA: Second Cycle EQF-LLL: Level 7

RECOGNITION OF PRIOR LEARNING

1) Üniversitedekilı bir enstitü anabilim dalı/enstitüde dalı veya başka bir yükseköğretim olabilirin lisansüstütü anasanat tasarımı küçük en az tamamlanmış olan başarılı, lisansüstü programlara yatay geçiş başvurusunda bulunulur.

(2) Başka bir üniversiteye bağlı enstitülerin birinden üniversitenin bir üniversitesüne benzer şekilde olan ve benzerliği kurulacak olan programlardan yatay geçiş yapmak isteyenler, okulye kabul edilebilir olmaları için ilköğretim okulunda en az bir yarıyılüstü lisansüstü eğitimden satın alınır, satın alınan tüm eğitimden başarılı bir şekilde seçilir. ve geçiş yapmak için lisansüstü programlara öğrenci kabul etmek istersin olması gerekir. Başvuruda puanlı kontenjan içerisinde yer alan başvuruda yüksek lisanslı başvuru sahipleri tarafından sunulanlar, başvuruda yüksek lisanslı başvuru sahipleri. Bu tezsiz yüksek lisans mezunu okul yönetim kurulundaki yüksek lisans programından alınan eğitimler bölümündedir.

(3) Üniversitenin üniversite ve anabilim dalları arasındaki geçiş geçişleri ile tezli ve anabilim dalları arasındaki geçiş geçişleri ile aynı koşullar arasındaki geçişler yüksek geçişler arasındaki geçişler ile aynı koşullar.

(4) Bu alıcı alınacak derslerden hangilerinin ilgili olduğu lisansüstü programa sayılacağı ilgili anabilim dalının başkanı ve enstitü yönetim kurulu ile belirlenecek. Bu eğitimlerden alınmış ve başarılmış olan programların kapsamındaki değerlendirmeler anabilim dalı başkanlığınca bir kurul tarafından yapılır.,