|
Bilgi
(Kuramsal ve/veya olgusal bilgi olarak tanımlanmıştır.)
|
1)
|
Gastronomi alanındaki eğitim kaynaklarını ve mutfak araç gereçlerini tanır.
|
2)
|
Bir yiyecek-içecek işletmesindeki personelin çalışma alanlarını ve sorumluluklarını tanımlar.
|
3)
|
Çalışma ortamındaki iş güvenliği kurallarını tanımlar.
|
4)
|
Yemek pişirmenin ardında yatan fiziksel ve kimyasal olayları anlayarak kullandığı yöntemlerin gıda üzerindeki etkisini önceden bilir.
|
Beceriler
(Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.)
|
5)
|
Yaratıcı menüler geliştirir
|
6)
|
Yiyecek içecek sektöründe gerekli temel kuramsal bilgileri kullanarak kişiye özel menüler geliştirir.
|
7)
|
Milli mutfak kültürünü tanıyarak tanıtımını yapar.
|
8)
|
Mesleki etik ve sağlık kuralları çerçevesinde menüler tasarlar.
|
Yetkinlikler
(Bağımsız çalışabilme, sorumluluk alabilme, öğrenme, alana özgü, iletişim ve sosyal yetkinlikler olarak tanımlanmıştır.)
|
9)
|
Mutfakta yemeğin reçetesinden sunumuna kadar her konuda sorumluluk alır.
|
10)
|
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştir, bilgiyi etkin bir biçimde kullanır.
|
11)
|
Türkçeyi doğru kullanarak anadiline hakim olur.
|
12)
|
Ekip çalışması ve zaman yönetimi kavramlarını tanır.
|
13)
|
Yemek pişirme tekniklerini geliştirir.
|
14)
|
Gastronomi alanıyla ilgili bir işletmenin pazarlama ve maliyet analizi gibi iktisadi faaliyetlerini yürütür.
|