|
|
Knowledge
(Described as Theoritical and/or Factual Knowledge.)
|
1) Comprehend the general and distinctive features of microorganisms.
|
2) He knows the reproduction, genetics and chemistry of bacteria.
|
3) Have knowledge about parasitic viruses.
|
4) Knows the immune system.
|
5) Comprehend general information about food poisoning.
|
6) Knows the usage areas of microscope types and other devices and instruments in microbiology laboratory.
|
Skills
(Describe as Cognitive and/or Practical Skills.)
|
1) Explain the genetic systems of microorganisms.
|
2) Applies GRAM dyes.
|
3) Describes the mechanisms of action of antimicrobial agents and the mechanisms of resistance of microorganisms to them.
|
4) Classifies immune cells.
|
5) Knows in depth the chemical structures used as food and how human nutrition takes place in different conditions, for this, it uses the appropriate resources.
|
Competences
(Described as "Ability of the learner to apply knowledge and skills autonomously with responsibility", "Learning to learn"," Communication and social" and "Field specific" competences.)
|
1) Have knowledge about the ways of transmission of diseases and methods of protection from diseases.
|
2) Comprehend microbiological diagnostic methods.
|
3) Have knowledge about gram staining.
|
4) To disable to communicate within and between professions and to apply the most appropriate and up-to-date techniques in multidisciplinary studies to the field.
|
Week |
Subject |
Related Preparation |
Pekiştirme |
1) |
|
1) |
Definition and History of Microbiology |
1) |
Mikrobiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi
Tanıma ve Sınıflandırma
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi
"Bakterilerin Üremesi ve Genetiği
Hastalıkların Bulaşma Yolları Ve Normal Flora"
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler
Aşılar ve Serumlar
İntrauterin Enfeksiyonlar I
İntrauterin Enfeksiyonlar II
Hastane Enfeksiyonları
Gıda Zehirlenmeleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Paraziter Gıda Zehirlenmeleri
Virüs Enfeksiyonları
|
2) |
Mikroorganizmaların tanınmı |
2) |
Recognition and Classification |
2) |
Mikrobiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi
Tanıma ve Sınıflandırma
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi
"Bakterilerin Üremesi ve Genetiği
Hastalıkların Bulaşma Yolları Ve Normal Flora"
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler
Aşılar ve Serumlar
İntrauterin Enfeksiyonlar I
İntrauterin Enfeksiyonlar II
Hastane Enfeksiyonları
Gıda Zehirlenmeleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Paraziter Gıda Zehirlenmeleri
Virüs Enfeksiyonları
|
3) |
Mikrobiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi
Tanıma ve Sınıflandırma
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi
"Bakterilerin Üremesi ve Genetiği
Hastalıkların Bulaşma Yolları Ve Normal Flora"
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler
Aşılar ve Serumlar
İntrauterin Enfeksiyonlar I
İntrauterin Enfeksiyonlar II
Hastane Enfeksiyonları
Gıda Zehirlenmeleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Paraziter Gıda Zehirlenmeleri
Virüs Enfeksiyonları
|
3) |
Chemical Structure and Nutrition of Bacteria |
3) |
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi |
4) |
Reproduction and Genetics of Bacteria |
4) |
Mikrobiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi
Tanıma ve Sınıflandırma
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi
"Bakterilerin Üremesi ve Genetiği
Hastalıkların Bulaşma Yolları Ve Normal Flora"
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler
Aşılar ve Serumlar
İntrauterin Enfeksiyonlar I
İntrauterin Enfeksiyonlar II
Hastane Enfeksiyonları
Gıda Zehirlenmeleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Paraziter Gıda Zehirlenmeleri
Virüs Enfeksiyonları
|
5) |
Our Body's Immune System and Antibiotics |
5) |
HASTALIKLARIN BULAŞ YOLU VE BESLENMESİ |
6) |
Vaccines and Serums |
6) |
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler |
7) |
Intrauterine Infections I |
7) |
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler |
8) |
Intrauterine Infections II |
8) |
Mikrobiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi
Tanıma ve Sınıflandırma
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi
"Bakterilerin Üremesi ve Genetiği
Hastalıkların Bulaşma Yolları Ve Normal Flora"
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler
Aşılar ve Serumlar
İntrauterin Enfeksiyonlar I
İntrauterin Enfeksiyonlar II
Hastane Enfeksiyonları
Gıda Zehirlenmeleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Paraziter Gıda Zehirlenmeleri
Virüs Enfeksiyonları
|
9) |
Nosocomial Infections |
9) |
Mikrobiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi
Tanıma ve Sınıflandırma
Bakterilerin Kimyasal Yapısı ve Beslenmesi
"Bakterilerin Üremesi ve Genetiği
Hastalıkların Bulaşma Yolları Ve Normal Flora"
Vucudumuzun Bağışıklık Sistemi ve Antibiyotikler
Aşılar ve Serumlar
İntrauterin Enfeksiyonlar I
İntrauterin Enfeksiyonlar II
Hastane Enfeksiyonları
Gıda Zehirlenmeleri
Bakteriyel Gıda Zehirlenmeleri
Paraziter Gıda Zehirlenmeleri
Virüs Enfeksiyonları
|
10) |
Food Poisoning |
11) |
Bacterial Food Poisoning |
12) |
Parasitic Food Poisonings |
13) |
Viral Infections |
References: |
* Basic Medical Microbiology F.Boyd ;G.Hoerl
* Hemşireler İçin MİKROBİYOLOJİ Doç.Dr.Mustafa Altındiş
* Bulaşıcı Hastalıklar Hemşireliği Prof.Dr. Gülay Görak |
|
Q & A |
|
Case Problem Solving/ Drama- Role/ Case Management |
|
Laboratory |
|
Quantitative Problem Solving |
|
Fieldwork |
|
Group Study / Assignment |
|
Individual Assignment |
|
WEB-based Learning |
|
Internship |
|
Practice in Field |
|
Project Preparation |
|
Report Writing |
|
Seminar |
|
Supervision |
|
Social Activity |
|
Occupational Activity |
|
Occupational Trip |
|
Application (Modelling, Design, Model, Simulation, Experiment et.) |
|
Reading |
|
Thesis Preparation |
|
Field Study |
|
Student Club and Council Activities |
|
Other |
|
Logbook |
|
Interview and Oral Conversation |
|
Research |
|
Watching a movie |
|
Bibliography preparation |
|
Oral, inscribed and visual knowledge production |
|
Taking photographs |
|
Sketching |
|
Mapping and marking |
|
Reading maps |
|
Copying textures |
|
Creating a library of materials |
|
Presentation |
|
Semester Requirements |
Number of Activities |
Level of Contribution |
Attendance |
|
% 0 |
Laboratory |
|
% 0 |
Application |
|
% 0 |
Practice Exam |
|
% 0 |
Quizzes |
|
% 0 |
Homework Assignments |
|
% 0 |
Presentation |
|
% 0 |
Project |
|
% 0 |
Special Course Internship (Work Placement) |
|
% 0 |
Field Study |
|
% 0 |
Article Critical |
|
% 0 |
Article Writing |
|
% 0 |
Module Group Study |
|
% 0 |
Brainstorming |
|
% 0 |
Role Playing + Dramatizing |
|
% 0 |
Out of Class Study |
|
% 0 |
Preliminary Work, Reinforcement |
|
% 0 |
Application Repetition etc. |
|
% 0 |
Homework (reading, writing, watching movies, etc.) |
|
% 0 |
Project Preparation + Presentation |
|
% 0 |
Report Preparation + Presentation |
|
% 0 |
Presentation / Seminar Preparation + Presenting |
|
% 0 |
Oral examination |
|
% 0 |
Midterms |
1 |
% 40 |
Final |
1 |
% 60 |
Report Submission |
|
% 0 |
Bütünleme |
|
% 0 |
Kanaat Notu |
|
% 0 |
Committee |
|
% 0 |
Yazma Ödev Dosyası |
|
% 0 |
Portfolio |
|
% 0 |
Take-Home Exam |
|
% 0 |
Logbook
|
|
% 0 |
Discussion |
|
% 0 |
Participation |
|
% 0 |
total |
% 100 |
PERCENTAGE OF SEMESTER WORK |
|
% 40 |
PERCENTAGE OF FINAL WORK |
|
% 60 |
total |
% 100 |
Activities |
Number of Activities |
Workload |
Course Hours |
14 |
42 |
Laboratory |
7 |
14 |
Application |
|
|
Practice Exam |
|
|
Special Course Internship (Work Placement) |
|
|
Field Work |
|
|
Study Hours Out of Class |
|
|
Article Critical |
|
|
Article Writing |
|
|
Module Group Study |
|
|
Brainstorming |
|
|
Role Playing + Dramatizing |
|
|
Out-of-Class Study (Pre-study, Reinforcement, Practice Review, etc.) |
14 |
28 |
Homework (reading, writing, watching movies, etc.) |
|
|
Project Preparation + Presentation |
|
|
Report Preparation + Presentation |
|
|
Presentation / Seminar Preparation + Presenting |
|
|
Oral examination |
|
|
Preparing for Midterm Exams |
7 |
14 |
MIDTERM EXAM (Visa) |
1 |
1 |
Preparing for the General Exam |
14 |
28 |
GENERAL EXAM (Final) |
1 |
1 |
Participation |
|
|
Discussion |
|
|
Portfolio |
|
|
Take-Home Exam |
|
|
Logbook
|
|
|
Total Workload |
128 |
ECTS (30 saat = 1 AKTS ) |
4 |