|
|
Knowledge
(Described as Theoritical and/or Factual Knowledge.)
|
Skills
(Describe as Cognitive and/or Practical Skills.)
|
Competences
(Described as "Ability of the learner to apply knowledge and skills autonomously with responsibility", "Learning to learn"," Communication and social" and "Field specific" competences.)
|
1) - Şarabın tarihteki yerini ve gelişimine yön veren başlıca olayları öğreneceklerdir.
|
2) - Şarap nedir sorusunu yanıtlayabilir, farklı karakterdeki şarap çeşit ve stillerini ayırt edebilirler.
|
3) - Üzüm yetiştirme ve ilgili etiket terimleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
|
4) - Şarap yapım süreçlerini açıklayabilirler.
|
5) - Dünyanın önemli şarap bölgelerini ve şaraplık üzümlerini sıralayabilirler.
|
6) - Sistematik şarap tadımı ve temel yemek-şarap eşleşmeleri yapabilirler.
|
7) - Şarabın nasıl saklanması gerektiği bilir ve başlıca şarap hatalarını ayırt edebilirler.
|
8) - Şarap servisi yapabilirler.
|
Week |
Subject |
Related Preparation |
Pekiştirme |
1) |
Giriş: Şaraba dair temel kavramlar |
2) |
Şarap nedir? Şarap tarihine kısa bir bakış ve modern şarabın evrimi |
3) |
Dünyada üzüm yetiştiriciliği 1 |
4) |
Dünyada üzüm yetiştiriciliği 2 |
5) |
Bağda üzüm yetiştiriciliği 1 |
6) |
Bağda üzüm yetiştiriciliği 2 |
7) |
Şarap yapımının temelleri: Beyaz şaraplar |
8) |
Şarap yapımının temelleri: Roze ve kırmızı şaraplar |
9) |
Şarap yapımının temelleri: Köpüklü, tatlı ve fortifiye şaraplar |
10) |
Sistematik şarap tadımına giriş ve değerlendirme |
11) |
Şarabın saklanması, servis edilmesi, yaygın şarap hataları |
12) |
Yemek-şarap uyumunun temel prensipleri |
13) |
Beyaz şarap yapımında kullanılan başlıca üzüm çeşitleri |
14) |
Kırmızı şarap yapımında kullanılan başlıca üzüm çeşitleri |
15) |
Dünyadaki önemli şarap bölgeleri ve etiket okuma |
References: |
• Jancis Robinson ve Hugh Johnson, “The World Atlas of Wine”, Mitchell Beazley
• Julia Harding ve Jancis Robinson, “The Oxford Companion to Wine”, Oxford University Press
• “Şaraplar: Etiketin Arkasına Bakmak”, Wine & Spirit Education Trust (WSET)
• “Şarap Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları”, International Wine and Spirits Academy (IWSA)
|
|
Q & A |
|
Case Problem Solving/ Drama- Role/ Case Management |
|
Laboratory |
|
Quantitative Problem Solving |
|
Fieldwork |
|
Group Study / Assignment |
|
Individual Assignment |
|
WEB-based Learning |
|
Internship |
|
Practice in Field |
|
Project Preparation |
|
Report Writing |
|
Seminar |
|
Supervision |
|
Social Activity |
|
Occupational Activity |
|
Occupational Trip |
|
Application (Modelling, Design, Model, Simulation, Experiment et.) |
|
Reading |
|
Thesis Preparation |
|
Field Study |
|
Student Club and Council Activities |
|
Other |
|
Logbook |
|
Interview and Oral Conversation |
|
Research |
|
Watching a movie |
|
Bibliography preparation |
|
Oral, inscribed and visual knowledge production |
|
Taking photographs |
|
Sketching |
|
Mapping and marking |
|
Reading maps |
|
Copying textures |
|
Creating a library of materials |
|
Presentation |
|
Semester Requirements |
Number of Activities |
Level of Contribution |
Attendance |
|
% 0 |
Laboratory |
|
% 0 |
Application |
|
% 0 |
Practice Exam |
|
% 0 |
Quizzes |
|
% 0 |
Homework Assignments |
|
% 0 |
Presentation |
|
% 0 |
Project |
|
% 0 |
Special Course Internship (Work Placement) |
|
% 0 |
Field Study |
|
% 0 |
Article Critical |
|
% 0 |
Article Writing |
|
% 0 |
Module Group Study |
|
% 0 |
Brainstorming |
|
% 0 |
Role Playing + Dramatizing |
|
% 0 |
Out of Class Study |
|
% 0 |
Preliminary Work, Reinforcement |
|
% 0 |
Application Repetition etc. |
|
% 0 |
Homework (reading, writing, watching movies, etc.) |
|
% 0 |
Project Preparation + Presentation |
|
% 0 |
Report Preparation + Presentation |
|
% 0 |
Presentation / Seminar Preparation + Presenting |
|
% 0 |
Oral examination |
|
% 0 |
Midterms |
|
% 0 |
Final |
|
% 0 |
Report Submission |
|
% 0 |
Bütünleme |
|
% 0 |
Kanaat Notu |
|
% 0 |
Committee |
|
% 0 |
Yazma Ödev Dosyası |
|
% 0 |
Portfolio |
|
% 0 |
Take-Home Exam |
|
% 0 |
Logbook
|
|
% 0 |
Discussion |
|
% 0 |
Participation |
|
% 0 |
total |
% 0 |
PERCENTAGE OF SEMESTER WORK |
|
% 0 |
PERCENTAGE OF FINAL WORK |
|
% 0 |
total |
% 0 |